Strony

Przepisy na OBIAD

Zupa z kapusty - sama sobie się dziwię, jaką pyszną zupę zrobiłam na obiad  taka hinduska z kurkumą... 
675gr pokrojonych warzyw np.marchew, por,kapusta,brokuły, pomidory, co chcecie
3łyżki oleju roślinnego
2liście laurowe
1łyżeczka mielonej kolendry - ja gniotę trzonkiem od noża w szklance
1 i 1/4 kurkumy
750 ml wody
3łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprz
400ml mleka
2łyżki masła
3łyżki mąki
W garnku rozgrzać olej, wrzucić liście laurowe, kolendrę, kurkume i kilka sekund podsmażyć.Następnie dodać warzywa i podsmażać przez 5 minut co jakiś czas mieszając.Dodać wodę,sól,pieprz i gotować do miękkości.W drugim rondlu rozgrzać masło i dodać mąkę, którą zesmażyć na złoto.Zestawić i dodać gorące mleko, ciągle mieszając.Wlać gęsty sos do zupy energicznie ją mieszając i gotować jeszcze przez chwilę co jakiś czas mieszając.

sama sobie się dziwię, jaką pyszną zupę zrobiłam na obiad :-) taka hinduska z kurkumą... jeśli będziecie chcieli przepis to wam podam.
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz